Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés-spenótos spagetti recept

Csirkés-spenótos spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 200 g spagetti tészta
    • 25 dkg csirkemell
    • só, bors ízlés szerint
    • 2 tk szójaszósz
    • olaj
    • 85 g bébispenót
    • 250 g hámozott, darabolt paradicsom (akár konzerv is)
    • 2 dl jó sűrű tejszín
    • 2-3 szelet bacon
    • 10-15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük és kihűtjük.

    A bacont csíkokra vágjuk és ropogósra sütjük. A bacont kiszedjük, a kisült zsiradékot elosztjuk két részre.

    A húst kockákra vágjuk és a bacon kisült zsírján kezdjük pirítani, közben borsozzuk. Ha már kifehéredett, akkor hozzáadjuk a szójaszószt és aranybarnára pirítjuk.

    Vegyük ki a húst a serpenyőből, majd tegyük bele a maradék kisütött zsiradékot és a paradicsomot, forrósítsuk fel, majd tegyük bele a megmosott és lecsepegtetett spenótot, majd ha már a spenót kissé összeesett, akkor öntsük hozzá a tejszínt is.

    Kevergetve főzzük addig, amíg a spenót össze nem esik teljesen és fel nem forr a mártás. Ízlés szerint adhatunk hozzá sót, borsot. A sóval vigyázzunk, mert a bacon is sós és a szójaszósz is.

    Ha a mártás forr, akkor hozzáadjuk a tésztát, jól elkeverjük, majd beletesszük a húst és a bacont. Az egészet jól összeforgatjuk, pár percig még főzzük.

    Még forrón megszórjuk reszelt sajttal.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá