Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, gombás tagliatelle recept

Tejszínes, gombás tagliatelle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tagliatelle tészta
    • 3 dl főzőtejszín (de aki sok mártással szereti használjon 5 dl tejszínt) /20 %-os/
    • 50 dkg erdei gombakeverék (én fagyasztottat használtam)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • parmezán
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3-4 ek apróra vágott petrezselyemzöld
    • 1 ek apróra vágott metélőhagyma
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A hagymát felkockázzuk és a vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az előkészített, felszeletelt gombakeveréket (ha fagyasztott gombát használunk, akkor felhasználás előtt olvasszuk ki, ha frissel dolgozunk, akkor hámozzuk, mossuk meg és szeleteljük fel).

    Amikor a gomba megpuhult, felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és a metélőhagymát. 5 percig forraljuk és a kifőzött tagliatelle tésztával összekeverjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.

    A tejszínes, gombás tagliatelle kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 201 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá