Tejszínes, gombás tagliatelle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tagliatelle tészta
  • 3 dl főzőtejszín (de aki sok mártással szereti használjon 5 dl tejszínt) /20 %-os/
  • 50 dkg erdei gombakeverék (én fagyasztottat használtam)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • parmezán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3-4 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 ek apróra vágott metélőhagyma
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A hagymát felkockázzuk és a vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az előkészített, felszeletelt gombakeveréket (ha fagyasztott gombát használunk, akkor felhasználás előtt olvasszuk ki, ha frissel dolgozunk, akkor hámozzuk, mossuk meg és szeleteljük fel).

Amikor a gomba megpuhult, felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és a metélőhagymát. 5 percig forraljuk és a kifőzött tagliatelle tésztával összekeverjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.