Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-sajtszószos makaróni recept

Gombás-sajtszószos makaróni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 250g makaróni tészta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 400g csiperke gomba (konzerv)
    • 3 dl főzőtejszín
    • 20 dkg reszelt sajt
    • só, bors, kakukkfű
    • pirospaprika
    • 10 dkg kolozsvári szalonna

    Elkészítése:

    A kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát, majd megpirítjuk.

    Ekkor hozzáadjuk a felaprított gombát, majd megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel és pirospaprikával.

    Egy kevés vizet öntünk alá, majd egy kicsit összeforraljuk.

    A sajtot lereszeljük, majd a főzőtejszínnel együtt a gombához adjuk.

    Összeforraljuk, majd belekeverjük a kifőtt, lecsepegtetett makaróni tésztát.

    Összekeverjük, majd el is készültünk vele.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek