Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-gombás csirkerolád hidegtál recept

Sajtos-gombás csirkerolád hidegtál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
250 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkecomb filé
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 kk őröltbors
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kk só
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld

    Töltelékhez:

    • 15 dkg füstölt sajt
    • 1 hasáb kápia paprika
    • 1 kis üveg gomba (egész)

    Továbbá:

    • vastagabb sütőfólia

    Elkészítése:

    A csirkecomb filéből 1 szép keskeny szeletet félretesszünk a többit körömnyi kockákra vágjuk, hozzáadjuk a sót, a fokhagymát, a borsot, a köményt és a felaprított petrezselyemzöldet, alaposan összekeverjük, ezután 1 órára félretesszük.

    Ezalatt a sajtot 1*1 cm-es kockákra, a kápia paprika hasábot és a fennmaradt combfilét keskeny csíkokra vágjuk, a gombafejeket a levétől leszűrjük.

    A fűszeres húst apró lyukú tárcsán ledaráljuk.

    Egy nagyobb sütőfóliát leterítünk, 1,5 cm vastagon elosztva a húst elsimítjuk rajta, a tetejére tesszük a húscsíkokat, a paprikát, a sajtkockákat és a gombát. A tenyerünkkel óvatosan rálapítunk, hogy a töltelék kissé belenyomódjon és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeit szorosra csavarjuk és sütőlemezre tesszük.

    180 fokra előmelegített sütőben kétszer-háromszor átforgatva 3,5 órán át sütjük.

    Ha elkészült tálcára tesszük és 20-25 perc pihentetés után lefejtjük róla az alufóliát. Miután teljesen kihűlt, szépen szeletelhető. Szendvicsekbe, hidegtálra kitűnő!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A 4 db kicsontozott farrészes csirkecomb csontos/bőrös részéből 2,5 kiter vízzel, 1 vöröshagymával és 3 db leveskockával 1 órán át erőlevest főztem, amit leszűrtem és kis kólás palackokba öntve lefagyasztottam, mert kiváló egytálételek főzéséhez, párolt rizshez illetve ragukhoz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá