Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-gombás quiche recept

Sajtos-gombás quiche
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 325 g finomliszt
    • 230 g hideg margarin kockákra vágva
    • 4-8 ek jeges víz
    • 1 ek cukor
    • 1 tk só

    Töltelék:

    • 250 ml tej
    • 40 dkg csiperke gomba
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek friss petrezselyemzöld
    • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
    • 1 tk só
    • 1 ek olaj
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 1 tk őrölt bors
    • 1/4 tk őrölt szerecsendió
    • 1/2 vagy egy kis fej vöröshagyma
    • 100 g fetasajt
    • 200 g (edami) sajt

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet elkeverem a sóval, cukorral, majd elmorzsolom benne a hideg, felkockázott margarint és kanalanként hozzáadom a jeges vizet. Dagasztás közben érezni fogjuk, kell-e még hozzá egy kis víz, ha túl kemény, kanalanként még adhatunk hozzá.

    A tésztát legalább 10 percig gyúrjuk a tálban, majd lisztezett deszkán alaposan átdolgozzuk, amíg teljesen sima tésztát nem kapunk. Ezután celofánba csomagolva 1 órára fagyasztóba tesszük.

    A töltelékhez a vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szeletelt gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojásokat, a tejet, a reszelt edamit, a morzsolt fetát és a pici vízben feloldott keményítőt.

    A tésztát kivesszük a fagyóból és lisztezett deszkán, folyamatosan gyúrva piteforma nagyságú kört nyújtunk belőle. Ezután a piteformát kivajazzuk, kilisztezzük, beleegyengetjük a tésztát, szélén átszaladunk egy késsel és belül villával összeszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben 160 fokon kb 15 percig sütjük, majd beleöntjük a tölteléket és kb 30 percig sütjük tovább.

    Szeletelés előtt fél órát hűlni hagyjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá