Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás és mackósajtos pogácsa recept

Gombás és mackósajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 1 kg margarin
    • 1 kg túró
    • 6 dkg só
    • 5 dkg élesztő
    • 1 dl langyos, cukros tej

    Töltelékhez:

    • 250 g konzerv gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 18 db mackó sajt (cikkely) apróra vágva
    • ízlés szerint majoránna
    • ízlés szerint vegeta
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint reszelt sajt
    • ízlés szerint szezámmag

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, összegyúrjuk és 1 órán át pihentetjük.

    A gombát a hagymával és fűszerekkel megpároljuk.

    A tésztát két részre osztjuk. Az egyik gombás, a másik sajttölteléket fog kapni.

    Külön-külön kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és behajtogatjuk. Ugyanezt tesszük a sajtossal is, majd tovább pihentetjük kb 30 percig

    Újra kinyújtjuk, hajtogatjuk és állni hagyjuk újabb 20 percig.

    Jöhet a szaggatás, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és megkenjük tojással, ízlés szerint sajttal vagy szezámmaggal szórhatjuk, majd 210 fokon sütjük kb 22 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá