Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finonliszt
    • 25 dkg vaj
    • 1 dl tejföl
    • 1 csokor (kb 30-40 db medvehagymalevél)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl tej
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 erősen csapott evőkanál só
    • 1 kocka (5 dkg) élesztő
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS villával felverve a pogácsák bekenéséhez

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, összemorzsoljuk a vajjal, aztán hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, majd a reszelt sajton, a medvehagymán és a pogácsák tetejére való tojáson kívül az összes többi hozzávalót.

    A keveréket robotgéppel jól kidolgozzuk. Egy kifejezetten puha tésztát kell kapnunk.

    A tésztát fél órát langyos helyen pihentetjük.

    Közben a jól megmosott és lecsöpögtetett medvehagyma leveleket apróra vágjuk.
    A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, rászórjuk az összevágott medvehagymalevél felét, erre jön a reszelt sajt fele.

    Ezután a tésztát fölcsavarjuk, mint a bejglit vagy rétest, letakarjuk, és negyed óráig langyos helyen pihentetjük.
    Ezután ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és a maradék sajttal. Megint felcsavarjuk.

    Végül még egyszer kinyújtjuk (kb ujjnyi vastagra), a tetejét megkenjük a fölvert tojással, éles késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb 20-25 perc alatt).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá