Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis pogácsa recept

Krumplis pogácsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 30 dkg zsír
    • 30 dkg főtt, áttört és kihűtött burgonya
    • 2 ek tejföl
    • 2 teáskanál só
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint köménymag, sajt…

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

    Közben a liszthez hozzáadjuk a sót és a zsírt, majd alaposan elmorzsoljuk az egészet.

    Utána hozzáadjuk a tejfölt, tojásokat, krumplit és az élesztős tejet, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna a tészta, akkor adjunk hozzá egy kevés lisztet még (nem egyformák a lisztek és a krumplik sem!).

    Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és kézzel két ujjnyi vastagra lapogatjuk vagy nyújtófával kinyújtjuk. Ízlés szerint a tetejét becsíkozhatjuk. Kiszaggatjuk tetszőleges méretű szaggatóval és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat.

    Tetejüket felvert tojással lekenjük, ha szeretnénk különböző magvakkal vagy sajttal megszórhatjuk és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá