Krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Közben a liszthez hozzáadjuk a sót és a zsírt, majd alaposan elmorzsoljuk az egészet.
Utána hozzáadjuk a tejfölt, tojásokat, krumplit és az élesztős tejet, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna a tészta, akkor adjunk hozzá egy kevés lisztet még (nem egyformák a lisztek és a krumplik sem!).
Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és kézzel két ujjnyi vastagra lapogatjuk vagy nyújtófával kinyújtjuk. Ízlés szerint a tetejét becsíkozhatjuk. Kiszaggatjuk tetszőleges méretű szaggatóval és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat.
Tetejüket felvert tojással lekenjük, ha szeretnénk különböző magvakkal vagy sajttal megszórhatjuk és 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.