Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis pogácsa recept

Krumplis pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg főtt, áttört burgonya
    • 4 dkg élesztő
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál tejföl
    • 3 teáskanál só

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk jól a tésztát. Gombóccá formázzuk és letakarva duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és összehajtogatjuk, majd letakarjuk. 15 percenként megismételjük a nyújtást-hajtogatás még kétszer.

    Miután utoljára is meghajtogattuk, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a kezeink között kissé megsodorjuk, hogy magasabbak legyenek, majd sütőpapíros tepsire sorakozatjuk.

    Felvert tojással lekenjük a pogácsákat és szezámmaggal megszórjuk.

    Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd ha már felmelegedett, akkor kb 20perc alatt pirosra sütjük a pogácsákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá