Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd összegyúrjuk jól a tésztát. Gombóccá formázzuk és letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és összehajtogatjuk, majd letakarjuk. 15 percenként megismételjük a nyújtást-hajtogatás még kétszer.
Miután utoljára is meghajtogattuk, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a kezeink között kissé megsodorjuk, hogy magasabbak legyenek, majd sütőpapíros tepsire sorakozatjuk.
Felvert tojással lekenjük a pogácsákat és szezámmaggal megszórjuk.
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra, majd ha már felmelegedett, akkor kb 20perc alatt pirosra sütjük a pogácsákat.