Gombás és mackósajtos pogácsa

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás és mackósajtos pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 1 kg margarin
  • 1 kg túró
  • 6 dkg só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos, cukros tej

Töltelékhez:

  • 250 g konzerv gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 18 db mackó sajt (cikkely) apróra vágva
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint vegeta
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • ízlés szerint szezámmag

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, összegyúrjuk és 1 órán át pihentetjük.

A gombát a hagymával és fűszerekkel megpároljuk.

A tésztát két részre osztjuk. Az egyik gombás, a másik sajttölteléket fog kapni.

Külön-külön kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel és behajtogatjuk. Ugyanezt tesszük a sajtossal is, majd tovább pihentetjük kb 30 percig

Újra kinyújtjuk, hajtogatjuk és állni hagyjuk újabb 20 percig.

Jöhet a szaggatás, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és megkenjük tojással, ízlés szerint sajttal vagy szezámmaggal szórhatjuk, majd 210 fokon sütjük kb 22 percig.