Hozzávalók:
Töltelékhez:
Továbbá:
Elkészítése:
A csirkecomb filéből 1 szép keskeny szeletet félretesszünk a többit körömnyi kockákra vágjuk, hozzáadjuk a sót, a fokhagymát, a borsot, a köményt és a felaprított petrezselyemzöldet, alaposan összekeverjük, ezután 1 órára félretesszük.
Ezalatt a sajtot 1*1 cm-es kockákra, a kápia paprika hasábot és a fennmaradt combfilét keskeny csíkokra vágjuk, a gombafejeket a levétől leszűrjük.
A fűszeres húst apró lyukú tárcsán ledaráljuk.
Egy nagyobb sütőfóliát leterítünk, 1,5 cm vastagon elosztva a húst elsimítjuk rajta, a tetejére tesszük a húscsíkokat, a paprikát, a sajtkockákat és a gombát. A tenyerünkkel óvatosan rálapítunk, hogy a töltelék kissé belenyomódjon és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeit szorosra csavarjuk és sütőlemezre tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben kétszer-háromszor átforgatva 3,5 órán át sütjük.
Ha elkészült tálcára tesszük és 20-25 perc pihentetés után lefejtjük róla az alufóliát. Miután teljesen kihűlt, szépen szeletelhető. Szendvicsekbe, hidegtálra kitűnő!
Jó étvágyat kívánok!
A 4 db kicsontozott farrészes csirkecomb csontos/bőrös részéből 2,5 kiter vízzel, 1 vöröshagymával és 3 db leveskockával 1 órán át erőlevest főztem, amit leszűrtem és kis kólás palackokba öntve lefagyasztottam, mert kiváló egytálételek főzéséhez, párolt rizshez illetve ragukhoz!