Gombás-sajtszószos makaróni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gombás-sajtszószos makaróni

Hozzávalók:

  • 250g makaróni tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 400g csiperke gomba (konzerv)
  • 3 dl főzőtejszín
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors, kakukkfű
  • pirospaprika
  • 10 dkg kolozsvári szalonna

Elkészítése:

A kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, majd zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát, majd megpirítjuk.

Ekkor hozzáadjuk a felaprított gombát, majd megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel és pirospaprikával.

Egy kevés vizet öntünk alá, majd egy kicsit összeforraljuk.

A sajtot lereszeljük, majd a főzőtejszínnel együtt a gombához adjuk.

Összeforraljuk, majd belekeverjük a kifőtt, lecsepegtetett makaróni tésztát.

Összekeverjük, majd el is készültünk vele.