Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csokoládé torta recept

Tejszínes csokoládé torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 2 dl víz
    • 24 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 6 ek kakaópor

    A krémhez:

    • 7,5 dl tej
    • 3 cs csokoládés pudingpor
    • 5 ek kristálycukor
    • 2 ek kakaópor
    • 3/4-ed fiola rumaroma
    • 3 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló

    A lapok lekenéséhez:

    • 1/4-ed fiola rumaroma
    • 30 ml tej

    A torta díszítéséhez:

    • 2 dl habtejszín
    • színes dekor cukor

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojásokat ketté választjuk.

    A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük.

    A tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet és kanalanként keverjük hozzá a sütőporos, kakaós, lisztes keveréket.

    A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. Lazán, fakanállal a kakaós masszába forgatjuk.

    A tésztát 3 részre osztotjuk és külön sütünk belőle 3 lapot 150 fokra melegített sütőben.

    A forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal kenjük.

    A megsült, kihűlt lapokat a rumaromával elkevert tejjel kenjük le.

    Krém:

    A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük és lassú tűznél sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

    A kihűlt pudingot a kakaóporral, rumaromával jól kihabosítjuk.

    A tejszínt felverjük és fokozatosan a pudinghoz keverve összedolgozzuk. Végül a habfixálót is hozzáadjuk.

    Összeállítás:

    A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalát és a tetejére is jusson, majd a felvert tejszínnel és a színes dekor cukrokkal, gyöngyökkel ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá