Tejszínes csokoládé torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 2 dl víz
  • 24 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 6 ek kakaópor

A krémhez:

  • 7,5 dl tej
  • 3 cs csokoládés pudingpor
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 ek kakaópor
  • 3/4-ed fiola rumaroma
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs habfixáló

A lapok lekenéséhez:

  • 1/4-ed fiola rumaroma
  • 30 ml tej

A torta díszítéséhez:

  • 2 dl habtejszín
  • színes dekor cukor

Elkészítése:

Piskóta:

A tojásokat ketté választjuk.

A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük.

A tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet és kanalanként keverjük hozzá a sütőporos, kakaós, lisztes keveréket.

A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. Lazán, fakanállal a kakaós masszába forgatjuk.

A tésztát 3 részre osztotjuk és külön sütünk belőle 3 lapot 150 fokra melegített sütőben.

A forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal kenjük.

A megsült, kihűlt lapokat a rumaromával elkevert tejjel kenjük le.

Krém:

A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük és lassú tűznél sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A kihűlt pudingot a kakaóporral, rumaromával jól kihabosítjuk.

A tejszínt felverjük és fokozatosan a pudinghoz keverve összedolgozzuk. Végül a habfixálót is hozzáadjuk.

Összeállítás:

A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalát és a tetejére is jusson, majd a felvert tejszínnel és a színes dekor cukrokkal, gyöngyökkel ízlés szerint díszítjük.