Epres sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g vajas keksz
- 100 g vaj
A krémhez:
- 400 g mascarpone
- 250 g túró
- 200 ml habtejszín
- 4 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília őrlemény
- citromlé
- 500 g eper
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- mandulapehely
Elkészítése:
A vajas kekszet alaposan összetörjük egy klopfoló segítségével, majd összedolgozzuk a felmelegített vajjal.
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk folpackkal, majd alaposan belenyomkodjuk a kekszes masszát és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
A krém elkészítése:
A tejszínt kemény habbá verjük.
A krémsajtot, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a citromlével összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.
A zselatint forró vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a kérmhez és alaposan összekeverjük.
Az epret apró darabokra vágjuk, egy pár szemet meghagyunk díszítésnek, majd egy is a krémhez keverjük.
Összeállítás:
A krémet ráöntjük a kekszes alapra, majd pár szem eperrel és pirított mandulával díszítjük.
Tipp:
Ha diétázol, próbáld ki cukor nélkül! Kattints ide és olvasd el a receptet!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »