Epres sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g vajas keksz
- 100 g vaj
A krémhez:
- 400 g mascarpone
- 250 g túró
- 200 ml habtejszín
- 4 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor, vagy 1 ek vanília őrlemény
- citromlé
- 500 g eper
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- mandulapehely
Elkészítése:
A vajas kekszet alaposan összetörjük egy klopfoló segítségével, majd összedolgozzuk a felmelegített vajjal.
Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk folpackkal, majd alaposan belenyomkodjuk a kekszes masszát és hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.
A krém elkészítése:
A tejszínt kemény habbá verjük.
A krémsajtot, a vaníliás cukorral, a porcukorral és a citromlével összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.
A zselatint forró vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a kérmhez és alaposan összekeverjük.
Az epret apró darabokra vágjuk, egy pár szemet meghagyunk díszítésnek, majd egy is a krémhez keverjük.
Összeállítás:
A krémet ráöntjük a kekszes alapra, majd pár szem eperrel és pirított mandulával díszítjük.
Tipp:
Ha diétázol, próbáld ki cukor nélkül! Kattints ide és olvasd el a receptet!