Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Oroszkrém torta recept

Oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 140 g cukor
    • 175 g finomliszt
    • 75 ml olaj
    • 75 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs sütőpor

    Krém:

    • 15 dkg cukor
    • 10 dkg rumba áztatott mazsola és/vagy kandírozott vegyes gyümölcskocka
    • 3 dl tejszín
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 3 dkg zselatin (10 dkg vízben oldva)
    • vaníliaaroma vagy paszta esetleg fél rúd vanília magja kikaparva

    Díszítéshez:

    • kb 3 dl tejszínhab
    • mandula
    • kandírozott narancshéj

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőformát készítsük elő.

    Az egész tojásokat a cukorral kb 10 percig keverjük vagy amíg ki nem fehéredik és habosodik a massza, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat is. Egy hablapáttal vagy habverővel óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá a lisztet és a sütőport.

    A kész masszát öntsük a formába és süssük kb 40-45 percig, majd rácson hagyjuk kihűlni.

    A krémhez tojásokat a tejjel, a cukorral, vaníliával gőz felett besürítjük állandó keverés mellett.

    A zselatint beáztatjuk a vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban kb 5 másodperc alatt folyósra melegítjük, majd a vaníliás masszához keverjük. Levesszük a gőzről és kihűtjük, de vigyázzunk, ne dermedjen meg!

    A tejszínhabot majdnem készre felverjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és sima, stabil krémmé keverjük az egészet.

    Összeállítás:

    A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük egy magas falú formába, majd megkenjük a krém felével és megszórjuk a lecsepegtetett mazsola és kandírozott narancs felével, majd rátesszük a következő lapot és óvatosan rányomkodjuk. Megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk mazsolával és kandírozott narancshéjjal és befedjük az utolsó lappal és ezt is óvatosan ránymkodjuk.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felvert tejszínnel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá