Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőformát készítsük elő.
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 percig keverjük vagy amíg ki nem fehéredik és habosodik a massza, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat is. Egy hablapáttal vagy habverővel óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá a lisztet és a sütőport.
A kész masszát öntsük a formába és süssük kb 40-45 percig, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez tojásokat a tejjel, a cukorral, vaníliával gőz felett besürítjük állandó keverés mellett.
A zselatint beáztatjuk a vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban kb 5 másodperc alatt folyósra melegítjük, majd a vaníliás masszához keverjük. Levesszük a gőzről és kihűtjük, de vigyázzunk, ne dermedjen meg!
A tejszínhabot majdnem készre felverjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és sima, stabil krémmé keverjük az egészet.
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük egy magas falú formába, majd megkenjük a krém felével és megszórjuk a lecsepegtetett mazsola és kandírozott narancs felével, majd rátesszük a következő lapot és óvatosan rányomkodjuk. Megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk mazsolával és kandírozott narancshéjjal és befedjük az utolsó lappal és ezt is óvatosan ránymkodjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felvert tejszínnel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.