Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös oroszkrém torta recept

Gyümölcsös oroszkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 evőkanál cukor
    • 12 evőkanál liszt
    • 9 evőkanál étolaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 6 dl habtejszín
    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • pici rum
    • mazsola

    Díszítés:

    • 4 dl habtejszín
    • gyümölcsök

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat a vaníliát, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ehhez keverjük a felvert tojásfehérjét lazán, óvatosan.

    3 részre osztjuk a masszát és megsütjük a lapokat külön-külön, 180 fokon kb 20 perc alatt.

    A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük.

    Felverjük a tejszínhabot, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük. Rumba áztatott mazsolát teszünk még hozzá.

    Két részre osztjuk a krémet, majd megtöltjük vele a lapokat.

    Felverjük a tejszínt és ízlés szerint dekoráljuk a tortát. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük.

    Tipp:

    Én banánnal, őszibarackkal és málnával díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá