Gyümölcsös oroszkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 9 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál étolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 6 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • pici rum
  • mazsola

Díszítés:

  • 4 dl habtejszín
  • gyümölcsök

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat a vaníliát, majd hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Ehhez keverjük a felvert tojásfehérjét lazán, óvatosan.

3 részre osztjuk a masszát és megsütjük a lapokat külön-külön, 180 fokon kb 20 perc alatt.

A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük.

Felverjük a tejszínhabot, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük. Rumba áztatott mazsolát teszünk még hozzá.

Két részre osztjuk a krémet, majd megtöltjük vele a lapokat.

Felverjük a tejszínt és ízlés szerint dekoráljuk a tortát. Bármilyen gyümölccsel díszíthetjük.

Tipp:

Én banánnal, őszibarackkal és málnával díszítettem.