Vaníliás-epres torta recept

Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
Piskóta:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg cukor
- 27 dkg liszt
- 3 teáskanál víz
- 3 teáskanál olaj
- 1,5 teáskanál sütőpor
Krém:
- 1,6 liter tej
- 4 cs vanília ízű pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 ek búzadara
- 30 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 0,8 kg eper
Tetejére:
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
3 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjékett 9 dkg cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat, 1 tk olajat és 1 tk vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük.
9 dkg liszthez adunk 1/2 tk sütőport, majd óvatosan, fakanállal belekeverjük a habhoz.
A formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.
A maradék hozzávalókból még két lapot sütünk.
A tej mennyiségéből keveset kiveszünk, összekeverjük a pudinggal a vaníliás cukorral és a búzadarával. A többi tejet megmelegítjük, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
A tetejére kivesszünk pár szem epret, a többit összedaraboljuk.
A vajat a cukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk.
Összeállítjuk a tortát. Alsó lapot megkenjük krémmel, rászórunk az összedarabolt eperből, a második lapot rátesszük, krém, eper és a harmadik lapot ráhelyezzük. Ezt is bekenjük krémmel az oldalával együtt.
A tetejét vékonyabbra szeletelt eperrel befedjük, elkészítjük utasítás szerint a tortazselét és ráöntjük az eperre. Pár órát hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »