Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tripla csokis mousse torta-sütés nélkül recept

Tripla csokis mousse torta-sütés nélkül
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Egy 20 cm-es forma alapjához:

    • 20 dkg Oreo keksz
    • 10 dkg vaj

    Rétegekhez:

    • 150 gr étcsoki
    • 150 gr tejcsoki
    • 150 gr fehércsoki
    • 3*120 gr 35%-os tejszín
    • 3*160 gr 35%-os tejszín
    • 3*4 gr zselatin

    Tetejére:

    • csokiforgács, oreo

    Elkészítése:

    A tortakarikát egy tálcára (amin tálalni fogjuk) helyezzük.

    Az alaphoz az oreokat egy késes aprítóban összedaráljuk, majd az olvasztott vajat alaposan elkeverjük benne és a tortakarika vagy kacsos forma aljába tömörítjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

    Egy kis pohárba mérjünk ki egy evőkanálnyi és egy teáskanálnyi vizet, majd tegyük bele a 4 gr zselatint (ez egy teáskanálnyi adag).

    Keverjük el, majd tegyük félre.

    Az étcsokit a 120 gr tejszínnel vízgőz fölött felolvasztjuk.

    A zselatint mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk, majd belekeverjük a csokiba.

    Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha átkeverjük.

    A 160 gr tejszínt habbá verjük, majd egy spatula segítségével hozzzáforgatjuk a coskihoz.

    Az így elkészült masszát a keksz alapra öntjük, elegyengetjük a tetejét ha szükséges és visszatesszük a hűtőbe.

    Amint megkötött jöhet a következő réteg, a tejcsoki.

    Ugyanúgy járunk el, mint az étcoskival. Zselatin beáztat, tejcsoki 120 gr tejszínnel megolvaszt, bele az olvadt zselatin, kihűl, majd a habbá vert 160 gr tejszínnel összeforgat. Mehet az étcsokis rétegre.

    Végül a fehércsokival is megismételjük mindezt, ez lesz a tortjánkl legfelső rétege.

    A tetejét igyekezzünk minél szebben elsimítani, majd hagyjuk hűtőben egy éjszakán át.

    Másnap vagy egy éles késsel körbevágjuk a karikát, vagy hajszárítóval kissé körbefújjuk és leemeljük a karikát a tortáról.

    Tetejére csokiforgácsot és kekszet teszünk, majd tálalhatjuk. :)

    Mint minden torta ez is szobahőmérsékletűen fogyasztva a legfinomabb!

    Tipp:

    Nem, nem kell cukor a tortába! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá