Hozzávalók:
Egy 20 cm-es forma alapjához:
Rétegekhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tortakarikát egy tálcára (amin tálalni fogjuk) helyezzük.
Az alaphoz az oreokat egy késes aprítóban összedaráljuk, majd az olvasztott vajat alaposan elkeverjük benne és a tortakarika vagy kacsos forma aljába tömörítjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
Egy kis pohárba mérjünk ki egy evőkanálnyi és egy teáskanálnyi vizet, majd tegyük bele a 4 gr zselatint (ez egy teáskanálnyi adag).
Keverjük el, majd tegyük félre.
Az étcsokit a 120 gr tejszínnel vízgőz fölött felolvasztjuk.
A zselatint mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk, majd belekeverjük a csokiba.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha átkeverjük.
A 160 gr tejszínt habbá verjük, majd egy spatula segítségével hozzzáforgatjuk a coskihoz.
Az így elkészült masszát a keksz alapra öntjük, elegyengetjük a tetejét ha szükséges és visszatesszük a hűtőbe.
Amint megkötött jöhet a következő réteg, a tejcsoki.
Ugyanúgy járunk el, mint az étcoskival. Zselatin beáztat, tejcsoki 120 gr tejszínnel megolvaszt, bele az olvadt zselatin, kihűl, majd a habbá vert 160 gr tejszínnel összeforgat. Mehet az étcsokis rétegre.
Végül a fehércsokival is megismételjük mindezt, ez lesz a tortjánkl legfelső rétege.
A tetejét igyekezzünk minél szebben elsimítani, majd hagyjuk hűtőben egy éjszakán át.
Másnap vagy egy éles késsel körbevágjuk a karikát, vagy hajszárítóval kissé körbefújjuk és leemeljük a karikát a tortáról.
Tetejére csokiforgácsot és kekszet teszünk, majd tálalhatjuk. :)
Mint minden torta ez is szobahőmérsékletűen fogyasztva a legfinomabb!
Nem, nem kell cukor a tortába! :)