Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyahabos rizskocka sütés nélkül recept

Áfonyahabos rizskocka sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg babapiskóta
    • 2 dl tej

    Tejberizshez:

    • 16 dkg rizs
    • 6 dl tej
    • 1 csapott mokkáskanál őrölt vanília
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • reszelt citromhéj
    • 25 dkg mascarpone

    Áfonya habhoz:

    • 25 dkg mascarpone
    • 12,5 dkg áfonya
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál citromlé
    • 8 g zselatin
    • 3 evőkanál víz
    • 3 dl tejszínhab

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a tejberizst. A rizst a tejben puhára főzzük állandó kevergetés mellett, majd amikor puha és sűrű lett elzárjuk alatta a gázt. Belekeverjük a vaníliát, a cukrot és a citromhéjat.

    Hagyjuk kihűlni, majd összeforgatjuk a mascarponevel.

    A babapiskótát ketté osztjuk, majd az egyik felét megforgatjuk tejben és egy 20×30 cm-es tepsi alját kirakjuk vele.

    Erre terítjük a kihűlt tejberizst, majd mehet rá a második réteg babapiskóta, amit már nem szükséges tejbe forgatni.

    Hűtőbe tesszük és elkészítjük a gyümölcshabot.

    Áfonyahab:

    10 dkg áfonyát a cukorral és a citromlével felfőzzük, a zselatint vízbe áztatjuk. Amikor a gyümölcs összeesett a zselatint elkeverjük benne és hűlni hagyjuk.

    A mascarponet kevés porcukorral kikeverjük, majd csomómentesre keverjük bele a kihűlt áfonyazselét.

    Hozzáöntjük a tejszínt, majd addig verjük, amíg kenhető, formamegtartó állagot nem kapunk.

    Elterítjük a babapiskótás rétegen, tetejét simára húzzuk és hűtőben hagyjuk pár órán át összeérni az ízeket.

    Szeleteljük, tetejét kakaóporral hintjük és friss áfonya szemekkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá