Áfonyahabos rizskocka sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 dl tej

Tejberizshez:

  • 16 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt vanília
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • reszelt citromhéj
  • 25 dkg mascarpone

Áfonya habhoz:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12,5 dkg áfonya
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 8 g zselatin
  • 3 evőkanál víz
  • 3 dl tejszínhab

Elkészítése:

Először elkészítjük a tejberizst. A rizst a tejben puhára főzzük állandó kevergetés mellett, majd amikor puha és sűrű lett elzárjuk alatta a gázt. Belekeverjük a vaníliát, a cukrot és a citromhéjat.

Hagyjuk kihűlni, majd összeforgatjuk a mascarponevel.

A babapiskótát ketté osztjuk, majd az egyik felét megforgatjuk tejben és egy 20×30 cm-es tepsi alját kirakjuk vele.

Erre terítjük a kihűlt tejberizst, majd mehet rá a második réteg babapiskóta, amit már nem szükséges tejbe forgatni.

Hűtőbe tesszük és elkészítjük a gyümölcshabot.

Áfonyahab:

10 dkg áfonyát a cukorral és a citromlével felfőzzük, a zselatint vízbe áztatjuk. Amikor a gyümölcs összeesett a zselatint elkeverjük benne és hűlni hagyjuk.

A mascarponet kevés porcukorral kikeverjük, majd csomómentesre keverjük bele a kihűlt áfonyazselét.

Hozzáöntjük a tejszínt, majd addig verjük, amíg kenhető, formamegtartó állagot nem kapunk.

Elterítjük a babapiskótás rétegen, tetejét simára húzzuk és hűtőben hagyjuk pár órán át összeérni az ízeket.

Szeleteljük, tetejét kakaóporral hintjük és friss áfonya szemekkel díszítjük.