Tripla csokis mousse torta-sütés nélkül

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tripla csokis mousse torta-sütés nélkül

Hozzávalók:

Egy 20 cm-es forma alapjához:

  • 20 dkg Oreo keksz
  • 10 dkg vaj

Rétegekhez:

  • 150 gr étcsoki
  • 150 gr tejcsoki
  • 150 gr fehércsoki
  • 3*120 gr 35%-os tejszín
  • 3*160 gr 35%-os tejszín
  • 3*4 gr zselatin

Tetejére:

  • csokiforgács, oreo

Elkészítése:

A tortakarikát egy tálcára (amin tálalni fogjuk) helyezzük.

Az alaphoz az oreokat egy késes aprítóban összedaráljuk, majd az olvasztott vajat alaposan elkeverjük benne és a tortakarika vagy kacsos forma aljába tömörítjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

Egy kis pohárba mérjünk ki egy evőkanálnyi és egy teáskanálnyi vizet, majd tegyük bele a 4 gr zselatint (ez egy teáskanálnyi adag).

Keverjük el, majd tegyük félre.

Az étcsokit a 120 gr tejszínnel vízgőz fölött felolvasztjuk.

A zselatint mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk, majd belekeverjük a csokiba.

Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha átkeverjük.

A 160 gr tejszínt habbá verjük, majd egy spatula segítségével hozzzáforgatjuk a coskihoz.

Az így elkészült masszát a keksz alapra öntjük, elegyengetjük a tetejét ha szükséges és visszatesszük a hűtőbe.

Amint megkötött jöhet a következő réteg, a tejcsoki.

Ugyanúgy járunk el, mint az étcoskival. Zselatin beáztat, tejcsoki 120 gr tejszínnel megolvaszt, bele az olvadt zselatin, kihűl, majd a habbá vert 160 gr tejszínnel összeforgat. Mehet az étcsokis rétegre.

Végül a fehércsokival is megismételjük mindezt, ez lesz a tortjánkl legfelső rétege.

A tetejét igyekezzünk minél szebben elsimítani, majd hagyjuk hűtőben egy éjszakán át.

Másnap vagy egy éles késsel körbevágjuk a karikát, vagy hajszárítóval kissé körbefújjuk és leemeljük a karikát a tortáról.

Tetejére csokiforgácsot és kekszet teszünk, majd tálalhatjuk. :)

Mint minden torta ez is szobahőmérsékletűen fogyasztva a legfinomabb!

Tipp:

Nem, nem kell cukor a tortába! :)