Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vega lasagne recept

Vega lasagne
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 130 g lasagne tészta
    • 1 l paradicsomsűrítmény (az olasz üvegesből)
    • 100 g szója granulátum
    • 1 szál cukkini
    • fél padlizsán
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 150 g sajt (én olvadó növényi sajtot használtam)
    • 1-1 csapott evőkanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű
    • 2 evőkanál bio ételízesítő
    • só, bors
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    Az olajon finoman pároljuk meg a hagymákat, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet és a fűszereket. Rengetegnek tűnik, de én szeretem az erős mediterrán ízeket. Ha valakinek sok lenne, persze csökkentheti az adagokat.

    Amíg összefő a szósz, a szója granulátumot forrázzuk le annyi vízzel, ami ellepi. Szórjuk meg két evőkanál bio ételízesítővel, és jól keverjük össze.

    Karikázzuk fel a cukkinit és a padlizsánt, majd rétegezzük le a zöldségeket a szósszal és a nyers tésztával. A tetejére kerüljön jó sok sajt. Ebből a mennyiségből egy kb. 20×30-as sütőtálat tudunk megtölteni.

    200 fokon 30 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá