Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos lasagne recept

Spenótos lasagne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg GM fodros nagy kocka tészta
    • 1 kg spenót

    A basamellhez:

    • 1 liter tej
    • 10 dkg vaj
    • 5 ek rizsliszt
    • őrölt szerecsendió

    A húsos réteghez:

    • 50 dkg darált pulykahús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma

    A tetejére:

    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben főzzük fogkeményre (al-dente).

    A megmosott, vastagabb száraitól megfosztott spenótot forró vízben főzzük meg (egy pillanat alatt a forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk), szűrjük le. Hagyjuk, hogy alaposan lecsepegjen.

    A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük fokhagymával. Pároljuk fedő alatt puhára. Víz hozzáadása nem szükséges!

    Készítsük el a basamellt: a vajat egy fazékban olvasszuk fel (én tejforralóban készítettem), adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel a tejjel és főzzük sűrűre. Ízesítsük a mártást sóval, őrölt szerecsendióval.

    A hamis lasagne összeállítása: zsírozott, rizslisztezett tepsibe terítjük a tészta felét, erre jön a besamelmártás fele, a darált húsos töltelék, a lecsepegtetett spenót, a tészta másik fele, a besamelmártás másik fel, a tetejére reszeljünk sajtot és előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt.

    Tipp:

    Fagyasztott spenótból is készülhet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá