Spenótos lasagne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Spenótos lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg GM fodros nagy kocka tészta
  • 1 kg spenót

A basamellhez:

  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj
  • 5 ek rizsliszt
  • őrölt szerecsendió

A húsos réteghez:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma

A tetejére:

  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát sós vízben főzzük fogkeményre (al-dente).

A megmosott, vastagabb száraitól megfosztott spenótot forró vízben főzzük meg (egy pillanat alatt a forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk), szűrjük le. Hagyjuk, hogy alaposan lecsepegjen.

A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük fokhagymával. Pároljuk fedő alatt puhára. Víz hozzáadása nem szükséges!

Készítsük el a basamellt: a vajat egy fazékban olvasszuk fel (én tejforralóban készítettem), adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel a tejjel és főzzük sűrűre. Ízesítsük a mártást sóval, őrölt szerecsendióval.

A hamis lasagne összeállítása: zsírozott, rizslisztezett tepsibe terítjük a tészta felét, erre jön a besamelmártás fele, a darált húsos töltelék, a lecsepegtetett spenót, a tészta másik fele, a besamelmártás másik fel, a tetejére reszeljünk sajtot és előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt.

Tipp:

Fagyasztott spenótból is készülhet!