Hozzávalók:
A basamellhez:
A húsos réteghez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tésztát sós vízben főzzük fogkeményre (al-dente).
A megmosott, vastagabb száraitól megfosztott spenótot forró vízben főzzük meg (egy pillanat alatt a forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk), szűrjük le. Hagyjuk, hogy alaposan lecsepegjen.
A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra és kevés zsiradékon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük fokhagymával. Pároljuk fedő alatt puhára. Víz hozzáadása nem szükséges!
Készítsük el a basamellt: a vajat egy fazékban olvasszuk fel (én tejforralóban készítettem), adjuk hozzá a lisztet, majd öntsük fel a tejjel és főzzük sűrűre. Ízesítsük a mártást sóval, őrölt szerecsendióval.
A hamis lasagne összeállítása: zsírozott, rizslisztezett tepsibe terítjük a tészta felét, erre jön a besamelmártás fele, a darált húsos töltelék, a lecsepegtetett spenót, a tészta másik fele, a besamelmártás másik fel, a tetejére reszeljünk sajtot és előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt.
Fagyasztott spenótból is készülhet!