Vega lasagne

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 130 g lasagne tészta
  • 1 l paradicsomsűrítmény (az olasz üvegesből)
  • 100 g szója granulátum
  • 1 szál cukkini
  • fél padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g sajt (én olvadó növényi sajtot használtam)
  • 1-1 csapott evőkanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű
  • 2 evőkanál bio ételízesítő
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítése:

Az olajon finoman pároljuk meg a hagymákat, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet és a fűszereket. Rengetegnek tűnik, de én szeretem az erős mediterrán ízeket. Ha valakinek sok lenne, persze csökkentheti az adagokat.

Amíg összefő a szósz, a szója granulátumot forrázzuk le annyi vízzel, ami ellepi. Szórjuk meg két evőkanál bio ételízesítővel, és jól keverjük össze.

Karikázzuk fel a cukkinit és a padlizsánt, majd rétegezzük le a zöldségeket a szósszal és a nyers tésztával. A tetejére kerüljön jó sok sajt. Ebből a mennyiségből egy kb. 20×30-as sütőtálat tudunk megtölteni.

200 fokon 30 perc alatt megsül.