Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Török pide recept

Török pide
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál só
    • 25 g friss élesztő
    • 1 teáskanál cukor (csapott)
    • 1,5 dl tej
    • 3 ek olívaolaj
    • 1,5 dl víz

    Töltelék:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 400 g konzerv paradicsom (1 doboz)
    • 2 ek sűrített paradicsom
    • 1 teáskanál őrölt koriander
    • 1 teáskanál őrölt római kömény
    • 1 kávéskanál fahéj
    • chilipehely ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 szál újhagyma
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A tésztához kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt.

    A lisztet szitáljuk össze a sóval és a többi hozzávalóval dagasszuk meg a tésztát. Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni letakarva.

    A tésztát osszuk 6 részre, gömbölyítsük, majd nyújtsuk ki ovális alakúra, csípjük össze a két végét, majd a széleit sodorjuk fel, itt-ott összecsipkedve.

    Tegyük a csónakokat sütőpapíros tepsibe és töltsük meg a töltelékkel. Tetejüket szórjuk meg sajttal, tehetünk rá paradicsomot vagy paprikát is.

    A széleit lekenjük tojással és megszórjuk magokkal, de ez a művelet el is hagyható. Előmelegített, 200 °C-on kb 15 perc alatt készre sütjük.

    A töltelékhez a hagymát aprítsuk fel és kevés (olíva)olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a koriandert, a köményt és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a darált húst és süssük fehéredésig.

    A paradicsomot (aprítógépben) daraboljuk fel, öntsük a húsra, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és lefedve főzzük sűrűre, szaftosra. Végül tekerjünk rá chilit, ízesítsük fahéjjal és szórjuk hozzá a felaprított újhagymaszárat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá