Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt.
A lisztet szitáljuk össze a sóval és a többi hozzávalóval dagasszuk meg a tésztát. Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni letakarva.
A tésztát osszuk 6 részre, gömbölyítsük, majd nyújtsuk ki ovális alakúra, csípjük össze a két végét, majd a széleit sodorjuk fel, itt-ott összecsipkedve.
Tegyük a csónakokat sütőpapíros tepsibe és töltsük meg a töltelékkel. Tetejüket szórjuk meg sajttal, tehetünk rá paradicsomot vagy paprikát is.
A széleit lekenjük tojással és megszórjuk magokkal, de ez a művelet el is hagyható. Előmelegített, 200 °C-on kb 15 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez a hagymát aprítsuk fel és kevés (olíva)olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a koriandert, a köményt és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a darált húst és süssük fehéredésig.
A paradicsomot (aprítógépben) daraboljuk fel, öntsük a húsra, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és lefedve főzzük sűrűre, szaftosra. Végül tekerjünk rá chilit, ízesítsük fahéjjal és szórjuk hozzá a felaprított újhagymaszárat.