Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ökörszem recept

Ökörszem
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 500 g finomliszt
    • 1 kk só
    • 3 ek cukor
    • 25 g friss élesztő
    • 2,3-2,5 dl tej
    • 2 ek vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 500 g túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek cukor

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje kenni
    • 1-2 ek porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    2,3 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kis cukrot és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

    Közben a lisztet átszitáljuk. Tepsiket sütőpapírral kibéleljük.

    Tészta elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, vajat, a tej nagy részét és összegyúrjuk.

    Ha túl kemény a tészta hozzáadjuk még a maradék tejet. Alaposan kidagasztjuk.

    Letakarjuk és hagyjuk megkelni.

    Elkészítjük a túrótölteléket:

    A túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgáját, vaníliás cukrot és a cukrot, alaposan kikeverjük.

    Félretesszük. (Nem kell hűteni, hogy ne legyen hideg, amikor a kelt tésztára tesszük majd.)

    Ökörszemek formázása:

    Amikor a tészta duplájára kelt , akkor két egyenlő részre osztottam, elnyújtottam és kerek szaggatóval kiszaggattam.

    A kerek formákat tepsibe tettem távolabbra egymástól, majd egy kupica alját a közepébe nyomtam.

    Az így kialakult mélyedésekbe került 1-1 kiskanál túrótöltelék. A tészta másik felével is így jártam el, majd a maradék tésztával is.

    Sütés:

    A tojásfehérjével megkentem a tészta széleit, majd 220 fokon (hideg sütőben indítva) 18-20 perc alatt készre sütöttem. Amikor kihűlt porcukorral megszórva tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá