Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos ökörszem recept

Pudingos ökörszem
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2 dl tej (langyos)
    • 10 dkg margarin (olvasztott)
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 cs instant szárított sütőélesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Töltelék:

    • 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • almalekvár
    • ribizli

    Lekenéshez:

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    Nekem 25 db lett.

    A liszt közepében, 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást, a cukrot, a sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy lágy tésztát kapjunk.

    Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük, kelesztjük.

    Közben hagyományos módon megfőzzük a pudingot.

    A megkelt tésztát egy lisztezett felületen átgyúrjuk és kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy (7-8 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb átmérőjű pohár segítségével a pohár aljával a kiszaggatott tészta közepét lenyomjuk (mélyedéseket készítünk, de legyen pereme is).

    Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kör alakú tésztát és mindegyiknek a belsejét megkenjük lekvárral, majd kiskanállal rákanalazzuk a pudingot. A pudingba pedig belenyomkodjuk a ribizliszemeket (tetszés szerinti darabot).

    A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.

    A megsült és kihűlt péksütemény tetejét megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá