Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Lekenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítése:
Nekem 25 db lett.
A liszt közepében, 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást, a cukrot, a sót és a maradék tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy lágy tésztát kapjunk.
Letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
Közben hagyományos módon megfőzzük a pudingot.
A megkelt tésztát egy lisztezett felületen átgyúrjuk és kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy (7-8 cm-es) szaggatóval kiszaggatjuk. Egy kisebb átmérőjű pohár segítségével a pohár aljával a kiszaggatott tészta közepét lenyomjuk (mélyedéseket készítünk, de legyen pereme is).
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kör alakú tésztát és mindegyiknek a belsejét megkenjük lekvárral, majd kiskanállal rákanalazzuk a pudingot. A pudingba pedig belenyomkodjuk a ribizliszemeket (tetszés szerinti darabot).
A tészta széleit lekenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.
A megsült és kihűlt péksütemény tetejét megszórjuk porcukorral.