Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos kiflitekercs recept

Pudingos kiflitekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 1 evőkanál cukor
    • 45 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 90 ml olaj
    • ízlés szerint pici só

    A töltelékhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dl tej
    • 2 csapott evőkanál keményítő
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3-4 evőkanál cukor

    A lekenéshez:

    Elkészítése:

    1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, az olajat, a maradék tejet és felfuttatott élesztőt.

    Jól kidolgozzuk és folpackkal letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Mikor megkelt 8 egyenlő gombócot formázva belőle, letakarjuk és még 10 percig kelesztjük.

    Míg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Egy edényben kikeverjük a tojássárgáját a keményítővel és 1 dl tejjel csomómentesre, majd apránként hozzáadjuk a maradék tejet, a vaníliás cukrot, majd felforraljuk és a cukor hozzáadásával besűrítjük.

    Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk az egyik tésztát és az alsó felébe halmozzuk a pudingot. Kés segítségével bevagdossuk és a töltelék felől elkezdjük feltekerni, majd teljesen feltekerjük. A többi tésztát is ugyanígy készítjük el.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lefedve addig kelesztjük, amíg a sütő be nem melegszik 180 °C-ra.

    Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá