Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, az olajat, a maradék tejet és felfuttatott élesztőt.
Jól kidolgozzuk és folpackkal letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
Mikor megkelt 8 egyenlő gombócot formázva belőle, letakarjuk és még 10 percig kelesztjük.
Míg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Egy edényben kikeverjük a tojássárgáját a keményítővel és 1 dl tejjel csomómentesre, majd apránként hozzáadjuk a maradék tejet, a vaníliás cukrot, majd felforraljuk és a cukor hozzáadásával besűrítjük.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk az egyik tésztát és az alsó felébe halmozzuk a pudingot. Kés segítségével bevagdossuk és a töltelék felől elkezdjük feltekerni, majd teljesen feltekerjük. A többi tésztát is ugyanígy készítjük el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lefedve addig kelesztjük, amíg a sütő be nem melegszik 180 °C-ra.
Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt megsütjük.