Pudingos kiflitekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 45 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 90 ml olaj
  • ízlés szerint pici só

A töltelékhez:

  • 1 tojássárgája
  • 5 dl tej
  • 2 csapott evőkanál keményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál cukor

A lekenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítése:

1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót, az olajat, a maradék tejet és felfuttatott élesztőt.

Jól kidolgozzuk és folpackkal letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

Mikor megkelt 8 egyenlő gombócot formázva belőle, letakarjuk és még 10 percig kelesztjük.

Míg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. Egy edényben kikeverjük a tojássárgáját a keményítővel és 1 dl tejjel csomómentesre, majd apránként hozzáadjuk a maradék tejet, a vaníliás cukrot, majd felforraljuk és a cukor hozzáadásával besűrítjük.

Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk az egyik tésztát és az alsó felébe halmozzuk a pudingot. Kés segítségével bevagdossuk és a töltelék felől elkezdjük feltekerni, majd teljesen feltekerjük. A többi tésztát is ugyanígy készítjük el.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lefedve addig kelesztjük, amíg a sütő be nem melegszik 180 °C-ra.

Felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőbe tesszük, majd 20-25 perc alatt megsütjük.