Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
2,3 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kis cukrot és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
Közben a lisztet átszitáljuk. Tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, vajat, a tej nagy részét és összegyúrjuk.
Ha túl kemény a tészta hozzáadjuk még a maradék tejet. Alaposan kidagasztjuk.
Letakarjuk és hagyjuk megkelni.
A túróhoz hozzáadjuk a tojás sárgáját, vaníliás cukrot és a cukrot, alaposan kikeverjük.
Félretesszük. (Nem kell hűteni, hogy ne legyen hideg, amikor a kelt tésztára tesszük majd.)
Amikor a tészta duplájára kelt , akkor két egyenlő részre osztottam, elnyújtottam és kerek szaggatóval kiszaggattam.
A kerek formákat tepsibe tettem távolabbra egymástól, majd egy kupica alját a közepébe nyomtam.
Az így kialakult mélyedésekbe került 1-1 kiskanál túrótöltelék. A tészta másik felével is így jártam el, majd a maradék tésztával is.
A tojásfehérjével megkentem a tészta széleit, majd 220 fokon (hideg sütőben indítva) 18-20 perc alatt készre sütöttem. Amikor kihűlt porcukorral megszórva tálaltam.