Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis lángos és töki pompos recept

Krumplis lángos és töki pompos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg krumplipüré
    • 1-1,1 kg finomliszt
    • 0,7 dl étolaj
    • 1 nagy tk só
    • 1 nagy ek tejföl
    • 5 dkg élesztő
    • csipet cukor
    • 2-3 dl tej

    Továbbá:

    • 5-6 dl étolaj a sütéshez

    Tetejére:

    • reszelt fokhagyma
    • tejföl
    • reszelt sajt

    Töki pomposhoz:

    • újrakelesztett lángostészta
    • 150 g tejföl
    • 2 gerezd reszelt fokhagyma
    • só és paprika
    • 2 szelet füstölt sonka
    • 2 fej sonkahagyma vagy lilahagyma
    • 1/2 tv paprika
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt a csipet cukorral egy kevés langyos tejben felfuttatjuk.

    A krumplipürét elmorzsoljuk a sóval elkevert lisztben és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk, egy szép sima lágy tésztát kell készíteni, aminek az állagán a tejjel tudunk lágyítani.

    Az elkészített tésztagombócot letakarva 1 órát pihentetjük/kelesztjük.

    Ezután lisztezett felületre téve 1 cm vastagra kinyújtjuk és nagyobb köröket szaggatunk ki (én egy 850 g-os tejfölös kisvödröt használtam, éles a pereme és erre a célra kiváló).

    A szaggatásból leeső széleket összegyúrjuk és letakarva félretesszük, hogy újrakeljen.

    10-15 perc pihentetés után egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A megkelt tésztalapokat körbeforgatva lángossá nyújtogatjuk és egyszeri megforgatással szép pirosra kisütjük.

    Frissen, forrón fokhagymával és kikevert tejföllel megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, ízlés szeint még sózhatjuk!

    A töki pompos készítést azzal kezdjük, hogy előmelegítjük a sütőt 210 fokra.

    A maradék megkelt lángostésztát kisodorjuk és egy kikent tepsibe téve eligazgatjuk. A tejfölben elkeverjük a sót, a paprikát és a reszelt fokhagymát, majd rákenjük a tésztára. Ezután rászórjuk az apróra vágott sonkát és a tv paprikát, majd a hagymakarikákat is elosztjuk rajta, végül reszelt sajttal zárjuk a sort.

    Sütési idő nagyjából 20 perc.

    Még melegen szeleteljük!

    Mindkét ételhez jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek