Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töki pompos recept

Töki pompos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 lapos teáskanál só
    • 1 dl tej
    • 1 dl víz keverékében
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 jó evőkanál étolaj

    Teltét:

    • 330 g tejföl
    • ízlés szerint fokhagyma (2-3 nagy gerezd)
    • szalonna kockák
    • lilahagyma karikázva
    • só, bors ízlés szerint
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tejetej és a vizet meglangyosítjuk, majd adunk hozzá egy csipet cukrot, elkeverjük benne az élesztőt, majd felfuttatjuk.

    Egy edénybe kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk kb 10 percig.

    25-30 percig letakarva kelesztjük a tésztát.

    Kb 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk (ha vékonyabban szeretjük a tésztát, akkor mehet a gáztepsibe is). A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd tepsi méretére nyújtjuk és beleigazítjuk.

    A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. A tejfölös masszát rákenjük a tésztára.

    Rászórjuk a kockázott szalonnát és a szeletelt hagymát, majd alaposan megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá