Hozzávalók:
Tészta:
Teltét:
Elkészítése:
A tejetej és a vizet meglangyosítjuk, majd adunk hozzá egy csipet cukrot, elkeverjük benne az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy edénybe kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk kb 10 percig.
25-30 percig letakarva kelesztjük a tésztát.
Kb 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk (ha vékonyabban szeretjük a tésztát, akkor mehet a gáztepsibe is). A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd tepsi méretére nyújtjuk és beleigazítjuk.
A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. A tejfölös masszát rákenjük a tésztára.
Rászórjuk a kockázott szalonnát és a szeletelt hagymát, majd alaposan megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.