Töki pompos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 lapos teáskanál só
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz keverékében
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 jó evőkanál étolaj

Teltét:

  • 330 g tejföl
  • ízlés szerint fokhagyma (2-3 nagy gerezd)
  • szalonna kockák
  • lilahagyma karikázva
  • só, bors ízlés szerint
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tejetej és a vizet meglangyosítjuk, majd adunk hozzá egy csipet cukrot, elkeverjük benne az élesztőt, majd felfuttatjuk.

Egy edénybe kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk kb 10 percig.

25-30 percig letakarva kelesztjük a tésztát.

Kb 25*38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk (ha vékonyabban szeretjük a tésztát, akkor mehet a gáztepsibe is). A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd tepsi méretére nyújtjuk és beleigazítjuk.

A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. A tejfölös masszát rákenjük a tésztára.

Rászórjuk a kockázott szalonnát és a szeletelt hagymát, majd alaposan megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.