Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi bolognai pennével recept

Házi bolognai pennével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús (bármilyen húsból)
    • olaj
    • 1 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • kevés fűszerpaprika
    • 1 db babérlevél
    • 2 kávéskanál majoránna
    • 3 kávéskanál oregánó
    • só, bors, petrezselyemzöld
    • 14 dkg sűrített paradicsom( 2 kicsi doboz)
    • 25 dkg penne tészta

    Elkészítése:

    A tésztát megfőzzük.

    A bolognaihoz kevés olajon az aprított vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, az aprított, vagy préselt fokhagymát, megszórjuk kevés pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük ( kb. 1 dl) vízzel.

    Ezután hozzáadjuk a fűszereket a petrezselyem kivételével.

    Mindezt összeforraljuk, ha pedig a hús megpuhult, beletesszük a paradicsompürét is.( szaftos legyen a szósz!)

    Ha híg, akkor szórjuk meg kevés liszttel, ha túl sűrű, akkor kevés vizet adjunk hozzá. Legvégén keverjük bele a felaprított zöldség zöldjét, és a penne tésztát.

    Kínáljuk ketchuppal, reszelt sajttal! Jó étvágyat mindenkinek!

    Tipp:

    Tipp: A hagymán lehet pirítani szalonnát is. A fenti fűszereken túl pedig hozzá lehet adni némi tárkonyt és kakukkfüvet…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá