Házi bolognai pennével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (bármilyen húsból)
  • olaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés fűszerpaprika
  • 1 db babérlevél
  • 2 kávéskanál majoránna
  • 3 kávéskanál oregánó
  • só, bors, petrezselyemzöld
  • 14 dkg sűrített paradicsom( 2 kicsi doboz)
  • 25 dkg penne tészta

Elkészítése:

A tésztát megfőzzük.

A bolognaihoz kevés olajon az aprított vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, az aprított, vagy préselt fokhagymát, megszórjuk kevés pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük ( kb. 1 dl) vízzel.

Ezután hozzáadjuk a fűszereket a petrezselyem kivételével.

Mindezt összeforraljuk, ha pedig a hús megpuhult, beletesszük a paradicsompürét is.( szaftos legyen a szósz!)

Ha híg, akkor szórjuk meg kevés liszttel, ha túl sűrű, akkor kevés vizet adjunk hozzá. Legvégén keverjük bele a felaprított zöldség zöldjét, és a penne tésztát.

Kínáljuk ketchuppal, reszelt sajttal! Jó étvágyat mindenkinek!

Tipp:

Tipp: A hagymán lehet pirítani szalonnát is. A fenti fűszereken túl pedig hozzá lehet adni némi tárkonyt és kakukkfüvet…