Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát megfőzzük.
A bolognaihoz kevés olajon az aprított vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, az aprított, vagy préselt fokhagymát, megszórjuk kevés pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük ( kb. 1 dl) vízzel.
Ezután hozzáadjuk a fűszereket a petrezselyem kivételével.
Mindezt összeforraljuk, ha pedig a hús megpuhult, beletesszük a paradicsompürét is.( szaftos legyen a szósz!)
Ha híg, akkor szórjuk meg kevés liszttel, ha túl sűrű, akkor kevés vizet adjunk hozzá. Legvégén keverjük bele a felaprított zöldség zöldjét, és a penne tésztát.
Kínáljuk ketchuppal, reszelt sajttal! Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp: A hagymán lehet pirítani szalonnát is. A fenti fűszereken túl pedig hozzá lehet adni némi tárkonyt és kakukkfüvet…