Töltött csirkeszárny recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg nagyobb csirkeszárny
A töltelékhez:
- 20 dkg ananász (friss vagy konzerv)
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg gépsonka
A panírozáshoz:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat csontozzuk ki. Először a legnagyobb csontot, majd óvatosan vágjuk ki a középső ízületet, vigyázva arra, hogy a bőr ne szakadjon ki. Utána a szárny középső részében lévő két, egymás melletti csontot vágjuk ki. A legszélső részben lévő csontokat hagyjuk a szárnyban.
A sonkát, ananászt és a sajtot vágjuk kisebb kockákra és keverjük össze. A szárnyakba egy kiskanál segítségével töltsük bele a tölteléket. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal a megtöltött csirkeszárnyakat.
Hagyományos módon panírozzuk. Először forgassuk bele a lisztbe, majd rázzuk le a felesleges lisztet a húsról.
A tojásokat verjük fel enyhén és forgassuk bele húst. Végül a zsemlemorzsában is forgassuk meg a szárnyakat.
A bepanírozott húst bő, forró olajban süssük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »