Töltött csirkeszárny recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg nagyobb csirkeszárny
A töltelékhez:
- 20 dkg ananász (friss vagy konzerv)
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg gépsonka
A panírozáshoz:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A csirkeszárnyakat csontozzuk ki. Először a legnagyobb csontot, majd óvatosan vágjuk ki a középső ízületet, vigyázva arra, hogy a bőr ne szakadjon ki. Utána a szárny középső részében lévő két, egymás melletti csontot vágjuk ki. A legszélső részben lévő csontokat hagyjuk a szárnyban.
A sonkát, ananászt és a sajtot vágjuk kisebb kockákra és keverjük össze. A szárnyakba egy kiskanál segítségével töltsük bele a tölteléket. Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal a megtöltött csirkeszárnyakat.
Hagyományos módon panírozzuk. Először forgassuk bele a lisztbe, majd rázzuk le a felesleges lisztet a húsról.
A tojásokat verjük fel enyhén és forgassuk bele húst. Végül a zsemlemorzsában is forgassuk meg a szárnyakat.
A bepanírozott húst bő, forró olajban süssük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »