Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás csirkemáj sütőtök tócsnival recept

Szalonnás csirkemáj sütőtök tócsnival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • kb 15 dkg húsos szalonna
    • só, bors, pirospaprika
    • 2 ek kacsazsír

    Sütőtök tócsni:

    • kb 40 dkg sütőtök (pucolt mennyiség)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • liszt
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A felkockázott szalonnát a zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.

    A visszamaradt zsíradékhoz hozzáadjuk a kacsazsírt, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított hagymát. Azután hozzáadjuk a felcsíkozott májat, megszórjuk kevés pirospaprikával és jól átpirítjuk.

    Ha a máj megsült, összeforgatjuk félretett szalonnával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, ízesítjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk.

    Kb 30 percig pihentetjük, majd a masszából egy evőkanállal halmokat rakunk a forró olajba, amit szétlapítunk és mindkét odalát ropogósra sütünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá