Hozzávalók:
Sütőtök tócsni:
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát a zsírjára sütjük, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt zsíradékhoz hozzáadjuk a kacsazsírt, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított hagymát. Azután hozzáadjuk a felcsíkozott májat, megszórjuk kevés pirospaprikával és jól átpirítjuk.
Ha a máj megsült, összeforgatjuk félretett szalonnával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tököt nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, ízesítjük, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy közepesen lágy masszát kapjunk.
Kb 30 percig pihentetjük, majd a masszából egy evőkanállal halmokat rakunk a forró olajba, amit szétlapítunk és mindkét odalát ropogósra sütünk.