Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymaágyon sült csirkemáj recept

Hagymaágyon sült csirkemáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1/2 TV paprika
  • só, bors ízlés szerint
  • zöld fűszerek szárított lestyán, borsikafű (csombor), petrezselyemzöld
  • késhegynyi chili
  • 1 aszalt paradicsom
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

Megmossuk a csirkemájat, lecsepegtetjük róla a vizet. Közben összevágjuk a hagymát és a paprikát.

Egy mély, levehető fülű serpenyőben vagy sütőbe tehető edényben a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, aszalt paradicsomot, sót és borsot teszünk rá, majd rátesszük a májat.

Ízesítjük a zöldfűszerekkel: csombor, lestyán, petrezselyemzöld, majd frissen őrölt borsot teszünk rá és egy kicsit összerázogatjuk, majd 200 fokos, forró sütőbe toljuk.

10 perc után óvatosan megfordítjuk, addig sütjük amíg szép színt kap.

Forrón tálaljuk.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá